*-*Po propršeném včerejšku

*-*Po propršeném včerejšku

Anotace: ~~~~podzimní čas~~~~

~~~~~~~~
Po propršeném včerejšku
je dnes kraj pod mlhou
jenom dny podzimní
však za to nemohou,
čas chladna,deště,větru
též hříbků voňavých
blíží se čím dál víc a víc
ze stromů barevné listí
napadá do ulic.
Pak krásné léto připomene
jen mušle,kamínek od moře
a čerstvě zavařené ovoce
ve spíži,v komoře.
Podzim nám také rád dá
pár šípků červených
ty hodí se pak na čaj
při nachlazeních.

Do košíku si sbíráme
červená jablíčka
krájí je na křížaly
dcera táta i babička,
já uvařím bramboračku
a hříbky z ní voní
a taky pěkně hustou
až lžíce v ní stojí.
Všude je už plno barev
při dešti i z deštníků
a ty se teple oblékej
už nechoď jen v tom triku...
Jenom to babí léto
nás ještě trochu hřeje
a my si pomyslíme
na podzim krásně je...je...je

~~~~~~~~

*********************

 

Autor Květka Š., 07.10.2020
Přečteno 136x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Psavec, ARNOKULT, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květuško velmi pěkná básnička.Krásně mě naladila k podzimnímu rozjímání.

08.10.2020 22:27:28 | Jaruška

Je je je .. Květuško, ještě i nabízí pěkné dny.* ST :)

07.10.2020 23:11:51 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí