Keď sneh plače

Keď sneh plače

Anotace: ...

Zime sa stále nechce ostať pod perinou
a pospať si aspoň
do konca februára

keď sneh plače
a oteplenie dýcha zemi do dlaní
je mokro tráve
chodníkom
topánkam
predstavám o sánkovaní

topí sa detská radosť
a nádherné zimné scény
zachytené aspoň na fotkách

cítime sa oklamaní
že tuhá zima opäť ostala
iba v predpovediach odborníkov
tak ako posledných pár rokov

napokon
aj koniec sveta sme už toľkokrát
prežili

a nepozorovane

strechám kvapkajú z nosov cencúle
no nepotrebujú vreckovku

vtáci ich na jar dôkladne vyleštia
na hromadných zasadnutiach
perím
a chuťou žiť

ani sa nenazdáme
a príroda opäť prejde na punk

do zelených vlasov zapichne snežienky
štetec namočí do novej palety farieb
a zvýši hlasitosť

len by mohla ešte trochu počkať
a nerobiť v mesiacoch chaos

pozdržať januáru žiadosť o novú identitu

v dokladoch by na fotke nemal
ani trocha bielej
Autor Nervaque, 22.01.2021
Přečteno 160x
Tipy 7
Poslední tipující: gallatea, mkinka, Emily Říhová, Guldrun, jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Padám na zadok!

26.09.2021 22:46:50 | gallatea

Snad té bílé trochu zůstane,
ještě než jaro nastane...
Krásný den :)

30.01.2021 21:24:47 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí