Vločko

Vločko

 

Venku se chumelí,

vločky padají.

Já ležím v peřinách

s velkou nadějí.

 

Že vyběhnu ven,

všechny vločky pochytám

a v teplé náruči

si je na pak uchovám.

 

Schovám je na dobu,

na dlouhé těžké dny,

kdy srdce neplesá,

kdy padá na mě splín. 

 

Vločko, nepadej tak rychle,

vločko, nelítej tak zbrkle,

vločko, tvá krása mi dává sílu.

Vločko, přistaň na mé dlani,

vločko, splnilas mi přání,

vločko, zlepšilas mi den.

 

Temnota noci,

po nebi se prochází.

Mně v chladné noci,

lecos dochází.

 

Můj zimní poklad

skrytý v náručí

tiše roní slzy.

Z ledového království

 

nezbylo nic,

jen posledních pár vloček.

Já mám ten pocit, že

nesnesou doteky ruček.

 

Vločko, co jsem to udělala,

vločko, zle jsem to nemyslela,

vločko, byl to krásný den.

Vločko, kouzlo vyprchalo,

vločko, tak málo času bylo,

vločko, navždy budeš mým snem. 

 

Autor LucyEr, 17.03.2021
Přečteno 212x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Akrij8, Petr27, jenommarie, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

23.03.2021 07:40:23 | mkinka

milé verše :)

19.03.2021 17:21:12 | Petr27

Není to špatný, ale něco tomu chybí :o) Mně by se tam třeba líbilo to, že bys tu vločku ještě k něčemu přirovnala... Jen v okamžiku to je jako naděje, ale chtělo by to větší hloubku :o)

17.03.2021 19:41:06 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí