Spavá

Spavá

 

 

Mráz klamnou změtí namaloval květy

si na skle vlivem venkovního chladu

a ostří rána stíná bez odvety.

I noc se krátí. Krokem slovosledu

 

se znovu ztrácí význam dnešní vize

a mlhou padá snaha beze smyslu.

Vhled z nitra – zima postříbřila přízeň

a sněží měkce střetem vlastních smyslů

 

a studí, trvá, bodá sladkobolně

tou krutou silou lehounkého sněhu.

I třpytem ledu vepisuje do mě

svou báseň ticha, bolestivou něhu

 

jíž šeptá táhle sladké usínání.

Jen okamžik a –

                                                                nejsem, nejsou, ani...

 

 

Autor Alegra, 04.04.2021
Přečteno 262x
Tipy 17
Poslední tipující: Emily Říhová, enigman, V.N.Losinský, šerý, Čottomatte, Psavec, vůně mraků, Frr, mkinka, Iva Husárková, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

oni ano...

06.04.2021 17:23:14 | enigman

Hezky to přivádí do nálad tam kde jsi ty...
Sladkobolně vyvážená směs slov... Jímavé...

04.04.2021 13:37:42 | Čottomatte

moc hezká slova, pohladila..

04.04.2021 12:09:33 | vůně mraků

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí