Mlha nad lesem

Mlha nad lesem

Anotace: Atmosféra mlhavého lesa

Sbírka: Verše z bytu

Po deštivém dni
z lesa táhnou příze dýmu
jako by mlha byla žhářem
a snesla nad koruny zimu
kostry stromů se derou
z blátivé a podmáčené půdy
jako kdyby vstaly z mrtvých
teď potmě bloudí a neví kudy

zavolal jsem lesní stráž
aby les zbavila té páry
oblak tkaniny se brzy roztrhal
pod polibky slunce na bílé cáry
vítr v ostrém souboji ztratil hlavu
jak v zahradě šlehají plameny ostřice
jenom podzim jí může tělo proklát
když se vánek změní do podoby vichřice
Autor Petr27, 27.08.2021
Přečteno 265x
Tipy 8
Poslední tipující: gallatea, mkinka, Fil
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V této básni u Vás vidím veliký pokrok a zlepšení.

29.08.2021 20:43:00 | H. Václav

díky potěšilo mě to :)

29.08.2021 21:00:52 | Petr27

Moc pěkné zasloužilo by si to forma.lištu a zarovnat na střed

27.08.2021 20:35:17 | Fil

:) díky za tip

27.08.2021 20:52:49 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí