V bedřichovském parku

V bedřichovském parku

Anotace: letní lenošení v Bedřichově

Sbírka: Verše z bytu, Obrázky z Bedřichova

Sedím na lavičce u břízek,
kde nehybně stojí víla,
jež chrání malý remízek
a sama o Bedřichovu snila

Ta víla rodné hory brání
rovněž vesničku,jak korálek
všech lidí se vždy straní
z nebe vidí svět do dálek

Vor mraků po modré vodě
klidně oblohou ve výši plave,
než změní se v mohutné lodě,
jež po chvíli zahalí nebe tmavé

Ty Bedřichovské stráně
pod nimiž roste břízka
malá,jako dětské dlaně
vesele se usmívá zblízka

Vzpomínám na tu chvíli,
kdy na louce pod srázem
střemcha třese květ bílý,
jejž byl krásným obrazem

Chci zachytit kusy rozkoší
bohužel nemám tak pevné sítě
mysl jako vichřice si pustoší,
dokud nepřetrhne všechny nitě
Autor Petr27, 02.01.2022
Přečteno 158x
Tipy 9
Poslední tipující: Fialový metal, Iva Husárková, šerý, jenommarie, WWW, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné:)

02.01.2022 23:10:55 | jenommarie

díky :)

03.01.2022 12:43:49 | Petr27

;)

03.01.2022 13:56:16 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí