Nářek lesů

Nářek lesů

Anotace: Les je kouzlo

Kdo vzpomíná na ty časy
Kdy z lesa jsi slyšel hlasy
Kde jsou tedy tamty písně
A ne jenom všade plísně
Les naříká, truchlí, křičí,
A bolestí strašně ryčí.
Malý brouček ubližuje
Kůru stromům odlupuje
On sám neví co vše dělá
Pro něho pochoutka skvělá.
Všade stráně, mýtiny
Smutný pohled do krajiny
Tam kde dřív bývalí lesy
Dnes jsou jenom samé vřesy
Kde však lesy zůstávají?
Ve vzpomínkách a po tají
štěstí přejou pro své bratry
čas však nejde vrátit zpátky
alspoň ty vzpomínkou zůstaň
A pohromo ty už ustaň!
Autor Luzia, 19.01.2022
Přečteno 224x
Tipy 13
Poslední tipující: Kubíno, Marten, Lighter, Iva Husárková, Psavec, Petr27, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná o matce přírodě, ale pohroma je veliká, bohužel .)

24.01.2022 12:35:03 | Constantine

Už ani vyhnání člověka(velkého škůdce) z lesů nepomůže.

20.01.2022 13:36:47 | Lighter

nádhera pěkná poetika :)ST

19.01.2022 21:46:38 | Petr27

Vítám Tě tady.

19.01.2022 21:32:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí