Probuzení v Bedřichově

Probuzení v Bedřichově

Anotace: Ráno v Bedřichově :)

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Bledá luna po nebi chodí,
jako baletka s chůzí ladnou
občas hvězdy dolů shodí,
až do rybníka tiše spadnou

Bedřichov se budí
jitra jsou zde tichá
na louce rosa studí
a kraj svěže dýchá

Lásku mám jen jednu
z Bedřichova srdce puká,
jakoby jaro bylo v lednu
stále zelená jsou zde luka

Bedřichove, co mne táhne
do Tvého kvetoucího lůna ?
Nebe po baldachýnu sáhne
a rozezní se harfy struna

Úl zabzučel a vylétl vzhůru
mezi kvety jdou včely krást
chci rýt stromům na kůru
jméno Bedřichov, mou vlast

Kdykoliv den se zachvěje
nebe zrudne, jako vlčí mák
po noci zase přijde naděje
jak nad obcí odtáhne mrak
Autor Petr27, 21.01.2022
Přečteno 166x
Tipy 11
Poslední tipující: Krahujec, Kubíno, Kan, mkinka, Iva Husárková, šerý, Aida
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to dobrý a čtenáře vtáhne do malebné obraznosti vesničky a zároveň cituplně popsáno. Cítím ten horský a lesní vzduch až sem a tu náladu rán i večerů - spjatých s přírodou a lidským vnímáním.

22.01.2022 17:12:38 | Krahujec

moc díly :)

22.01.2022 17:20:43 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí