Lednová vichřice

Lednová vichřice

Anotace: Vichřice řádí v Česku

Sbírka: Klíček od studánky

Zadul vítr a kvílí
silně větvemi hází
vířil kolem sníh bílý
a v zádech mne mrazí

Duní v šachtě větrací,
jako když dítě ječí
jen ať už se nevrací,
a dál v koutě klečí

Vítr donesl sněhu příval
a všude ledová krusta
já jenom se mlčky díval,
jak je zmrzlá zem pustá

Ráno se vichřice utiší
ztratila všechny síly
snad jí nikdo neslyší
a zbyl po ní svět bílý
Autor Petr27, 30.01.2022
Přečteno 164x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já mám také strach z toho větru.

30.01.2022 23:05:20 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí