Spí jaro pod sněhem

Spí jaro pod sněhem

Anotace: Předjarní báseň

Sbírka: Klíček od studánky

Spí jaro pod sněhem
ledová peřina ho hřeje
brzy zimu sevře náruč slunce
její konec si každý přeje

Jaro má pod hlavou
polštář z ledové krusty,
jehož zima stále čechrá,
ale jaro líbá horkými ústy

Do kaluží všedních dní
černý sníh se rozpíjí
však zanedlouho v půdě
pestré kvítky ožijí
Autor Petr27, 15.02.2022
Přečteno 171x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, vázaná*
Vydržme, však se dočkáme.

16.02.2022 00:57:59 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí