Jaro se schovává

Jaro se schovává

Anotace: Jarní báseň psaná volným veršem

Za bílými záclonami zimy
se jaro schovává
den visí napnutý
křečovitě na kovových žabkách
jak těžké závěsy-

Slunce,jak rozbité banjo
bez hmatníku
nemůže naladit správné akordy jara
dobře vím jak je nebezpečné
dotýkat se strun
na zem spadlých

až hmatník opraví
místo strun, parsky naladí.
a slunce vyprovodí vesnu
na sladkých tónech

Bystřina vrhá sluneční odlesky
jež se mihotají na stropu nebe
neříkej že
nenapočítáš do pěti
přesně tak rychle začnou
ledy pukat jako kukly
z kterých jaro vyletí
jak pestrobarevný motýl
Autor Petr27, 13.03.2022
Přečteno 176x
Tipy 8
Poslední tipující: Květka Š., Sonador, paradoxy, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se povedla*

14.03.2022 09:01:42 | Sonador

Pěkná o jaru za bukem*

14.03.2022 00:15:37 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí