Co je na zimě krásnýho?

Co je na zimě krásnýho?

..celistvost umlčených křehkých plání,
narušená otisky kopyt
a svázaná rýhami tažných saní.
..každý trn šípku, co je pokryt
vrstvou střípků mrazivých zrcadel,
která odráží klid mrtvých těl,
s jejich tajemstvím.
Mír a klid - vločky táhne k zemi,
po dopadu na jehličí v ticho se mění.
V tom tichu vlk svoje stopy nechává..
..autoportrét dlouhých nocí,
co mizí pod teplem dlaní,
ornamenty, jež tvoří se svépomocí,
ty tváře tmy, co ve dne obdivuješ.
..pokora větví, co k zemi je sklání
před úsměvem lehkého sněhu.

..ta krutost chladu, co ovládla něhu.
Autor KuříNožička, 20.03.2007
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..celistvost umlčených křehkých plání,
narušená otisky kopyt - to je moje "krevní skupina"...
líbí...

12.09.2007 14:50:00 | el viento

Tý jo, snad se na tu zimu začnu těšit !
Moc krásný.

09.09.2007 21:06:00 | spare

Krásně vyjádřeno...

20.03.2007 21:05:00 | medojed

Dobře se rozhlížíš a to je dobře!

20.03.2007 21:04:00 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí