Máj na Tanvaldsku

Máj na Tanvaldsku

Anotace: Květnová báseň z regionu

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Třešeň koruny šatí
do sněhově bílé blůzy
keře zlatem slunci platí
až probouzejí se Múzy

Chladná voda v Kamenici
stále hučí mezi balvany
po Tanvaldsku pramenící
občas kluzké má hrany

Od Muchova se táhnou
nad lesem pylová oblaka
na špice stromů sáhnou
a včely ta vůně vyláká

Na tmavé plátno oblohy
rozsypaly se korálky hvězd
doprostřed té čisté výlohy
aranžují jasný třpyt z měst
Autor Petr27, 21.05.2022
Přečteno 143x
Tipy 10
Poslední tipující: CULIKATÁ, Frr, Fialový metal, Dejvis, Iva Husárková, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jj, všude to kvete a bzučí, je to nádhera.

22.05.2022 16:20:39 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí