Zestárlo léto

Zestárlo léto

Anotace: V září je konec léta:)

Sbírka: Jitřenka v medu

Milované léto stárneš
tvé vlasy šediví,
jak orosená pavučina
v chladném háji
už první listy
ze stromů odlétají
jako hejna vlaštovek
ve fraku

Létu padají k nohám
zlaté lokny
s první přeháňkou
zaleskly se na mechu
hnědé kopečky
hříbků a václavek
pod barevnou oháňkou
smíšeného lesa

Ticho podzimu
našlapuje po špičkách,
jako myš
v prázdném kostele
jen děti stojí na mostě
přes bouřící řeku
do níž hází oblázky,
a s radostí kamenují vodu
Autor Petr27, 10.09.2022
Přečteno 152x
Tipy 11
Poslední tipující: šerý, Jan Kacíř, Marten, Stanislav32, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně se v starnoucím létu rozhlížíš.

11.09.2022 17:28:44 | šerý

Díky:)

11.09.2022 20:58:57 | Petr27

Potěšilo

11.09.2022 06:59:41 | Stanislav32

Moc děkuju :)

11.09.2022 11:16:23 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí