Nožík na jablka

Nožík na jablka

Anotace: Podzim,ovoce, sad ...

Sbírka: Jitřenka v medu

S koncem léta
vyrážím do sadu
s nožíkem na jablka,
abych alespoň jedno utrhl
a nakrájel na plátky
jsem plný skepse
jako ten nožík v kapse
jenž čeká, až ho otevřu

U silnice lesníci jabloně kácí,
z kterých opuštěné
pařezy zbydou
jenom z tvrdých rukou
třísky ční, jako ostny z růží
Utichlo na podzim nebe,
jež ztmavlo, jak zralé trnky
svým černým plodem
návrat temnoty
do kraje ohlašují

Ve vysokých botách
z nichž se tkaničky vyvlékly,
jako žížaly z rybářských háčků
jdu podzimním sadem,
co už nezpívá
a dobře vím, že
opak myšlenky je
pád jablka do listí
Autor Petr27, 13.09.2022
Přečteno 121x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Fialový metal, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná... a konec k extra zamyslení se*

14.09.2022 00:18:51 | šerý

Díky :))

14.09.2022 10:27:57 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí