Do podzimu déšť pláče

Do podzimu déšť pláče

Anotace: Podzimní básnička :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Do podzimu pláče
smutný déšť,
když se dráp slunce zaťal
do kůže mraků
v podmáčené stráni
nad řekou Kamenicí
dozrály šípky,
jak krvavé kapky, kanoucí
z nahých těl keřů

Déšť čeří kroužky na řece,
nad níž se povyšuje
starý viadukt,
po němž vlak zahouká
dlouhé blues
když do podzimu déšť pláče
zní to jako když na okno
ťukají slzy anděla

Jeseň mne unáší,
na sametových křídlech
sivých jeřábů
léto bylo křehké
jako chomáče prachu
pod postelí,
jež se nakonec
na tenká vlákna rozpadnou
Autor Petr27, 18.09.2022
Přečteno 160x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Jan Kacíř, Fialový metal, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kouzelná...

19.09.2022 07:38:46 | Jan Kacíř

Děkuju jsem rád že se ti líbí ;)

19.09.2022 10:25:32 | Petr27

Ať se daří Petře.

19.09.2022 07:26:30 | Fialový metal

Děkuji:)

19.09.2022 10:24:49 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí