Září v pestrém kabátě

Září v pestrém kabátě

Anotace: Podzimní báseň

Sbírka: Jitřenka v medu

Jde září v pestrém kabátě,
ačkoliv byl samá díra
občas sklouzne na blátě,
nebo déšť z čela stírá

Noc, jak vlčí smečka
bílá jehňata dne rdousí,
to jež ve zdraví přečká
strachy se po nebi trousí

Stráně se šípkovými keři
voní v podzimním zrání
během září se dříve šeří,
ač se světlo mocně brání

Louky plné suchých stvolů
v nich stezka k domovu zválená,
která vede z kopce dolů
a nikdy není na míle vzdálená
Autor Petr27, 20.09.2022
Přečteno 147x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, mkinka, šerý, Stanislav32
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

20.09.2022 20:50:53 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí