Přichází podzim

Přichází podzim

Anotace: Začátek astronom. Podzimu :))

Sbírka: Jitřenka v medu

Podzim vchází do vrátek,
až vlhké listí obarví zem
obléknu si teplý kabátek
a příjemně to hřeje v něm

Na zahradě spí hluché úly,
když do lahví steče zbytek medu
jen vítr zlomil v plotě dva kůly,
které pak mráz pohřbí k ledu

Zlato stromů na podrážky lepí se,
sotva barevná hrst z větví opadá
až podzim v korunách zjeví se
brzy to pocítí pestrá zahrada

Kolem Kamenice jeřabiny hoří
a vodou se leskne v hlíně jáma,
do níž se křehký pilíř léta zboří,
a jeseň zůstane na vše sama
Autor Petr27, 21.09.2022
Přečteno 143x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Bufik, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí