Rez tanvaldských kopců

Rez tanvaldských kopců

Anotace: Podzimní báseň z regionu

Sbírka: Jitřenka v medu

Rez říjnových kopců vylézá
z tanvaldského údolí,
jako ňadra z tvojí
rozepnuté blůzky.
Jas podzimních ohňů
ve zlatých korunách
a šedivé polštáře dýmu
do lesa tiše klesají

Štastní jsme
v podzimních horách
s hořícími kotouči lesů
u nichž jsou domečky,
jako rokajly rozeseté
po stráních.
Z komínů se povlaky kouře
během deštivého dne
v mlhách vytrácí

Déšť je doktor,
který lidem aplikuje
kapky do očí,
jenom někdy přežene
doporučené denní dávkování
po říjnové přeháňce
žloutnou koruny stromů
než přijde vítr a seškrábe
rez tanvaldských kopců
Autor Petr27, 03.10.2022
Přečteno 130x
Tipy 7
Poslední tipující: Kan, Květka Š., Jan Kacíř, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

04.10.2022 05:06:34 | mkinka

díky :)

04.10.2022 17:24:24 | Petr27

Rádo se stalo.

04.10.2022 18:04:58 | mkinka

:))

04.10.2022 19:43:59 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí