Před zimou

Před zimou

Anotace: Zimní čas je za humny :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Stařec vyšel do lesa,
aby nasbíral chrastí
přece bude brzo zima
vítr sype listy
z prázdných kapes
a studené ruce
si v nich mne

Nebe pláče starostí
nad skončeným létem,jež
ztracené zdá se
na věky věků
zima umí být
dlouhá, krutá i bolestná
mne však hřeje
láska věčná 

Čas se tratí,
když na podzim
rezaví nebe
do podzimních barev,
jak stromy zmírají
v polámaných, leč
zmrzlých větvích
Autor Petr27, 05.10.2022
Přečteno 231x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí