Princezna noc

Princezna noc

Dva jasmínové kamínky na nábřeží,

klid a výhled objímá jejich objetí,

tiše, bez zbytečných slov či třískání bubnů,

tiše, jako když jinovatka tíží a pak sněží

na nablýskaném víku návrší,

hle, nad poli leží.

 

Na odlescích jarních lístků

vrší se stíny stínů, co na nebi zbydou,

než načechrá je fantazie,

plyšové lamy anebo Sněhurky z nachových drátků…

pohromadě celý cirkus drží.

 

Pochodně ve skleněných očích

cítí vůni opotřebovaného Slunce,

nemocný mudrc na povlaku štěrku,

matný odraz tváře v louži

a princezna samota,

co říká si noc.

Autor Caliéry, 20.10.2022
Přečteno 136x
Tipy 10
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Sonador, Psavec, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Propracované, detailní.

20.10.2022 10:55:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí