Vrací se listopad

Vrací se listopad

Anotace: Listopadová báseň

Sbírka: Zimní zahrada

Listopad se opět vrací,
aby oškubal stromy a sady
dávno už odletěli ptáci
a prázdné zůstaly zahrady

Krajina marně čeká,
až zem posype jíní
zamrzne širá řeka
jen slunce jinak míní

Babímu létu končí řád
pak mizí, jak dým z natí,
až obydlí provrtá chlad
zima se do kraje vrátí

Zlaté listy vítr hází,
jak mince žebráku,
dřív než udeří mrazy
a sníh lehne do mraků
Autor Petr27, 01.11.2022
Přečteno 175x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Marten, Jan Kacíř
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

02.11.2022 20:48:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí