Březen

Březen

Anotace: Jaro se blíží :)

Sbírka: Zimní zahrada

Z listů kalendáře už březen klíčí
a střechy slzí když slunce
ťuká na tvé okno
paprsky zvolna nabírají na síle
jako nemluvně
po mateřském mléku
přesto se trochu mléka rozlilo
v zahradách,jež spí
pod peřinkou sněhu

Ve zmrzlých kalužích
slunce rozbíjí střepy ledu
aby z nich mohli ptáci pít
nebo čistit urousaná pírka.
Vítr jakoby přiletěl
s jarem na peruti
ač jsou březnové noci
zde v horách uhnětené
z křišťálových váz

Slunce jak smotané klubko
odmotává žluté provázky
kterými sváže rašící proutky
zlatého deště.
Březen se ztrácí v mlhách
jak se od rána nad střechami
vlajka kouře třepetá.
slyšíš jak nám křupe
pod nohama sníh?
Každý krok jara je pomalý
jako pohyby starců
Autor Petr27, 28.02.2023
Přečteno 179x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Bufik, mkinka, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pobral jsem si atmosféry. Pěkná a zejména druhá strofa.*

01.03.2023 16:47:48 | šerý

Moc ti děkuju :)

01.03.2023 17:45:57 | Petr27

Pomaličku, ale přece;)
Pěkné Petře.

28.02.2023 23:21:30 | jenommarie

Moc ti děkuji :)

28.02.2023 23:26:02 | Petr27

;):)

28.02.2023 23:26:46 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí