Zimo sbohem

Zimo sbohem

Anotace: Končí zima :)

Sbírka: Zimní zahrada

Až svíčka v kalíšku dohoří
zima zas na rok dá sbohem
ledy odplují kamsi do moří
však jaro čeká za rohem

V červáncích hoří nach,
jenž se do bílé mlhy vpíjí
už nemám ze zimy strach
v březnu se naše cesty míjí

Při západu obzor zrudne
krví nepřátelských vojáků
slunce se rty děvy svůdné
jimž se růž smyje v lijáku

Tramvaj na vlnách kolejí
houpá se, jako bárka pouhá
projela kol kaštanových álejí
a její trasa je, jak zima dlouhá

V březnu trochu sněhu zbývá
přesto už ptáci pějí sborem
a řeka zas mnoho vody mívá,
jež jako by hučí ,,Zimo sbohem"
Autor Petr27, 03.03.2023
Přečteno 135x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, Iva Husárková, mkinka, šerý, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí