Jaro v doubravě

Jaro v doubravě

Anotace: Jarní báseň

Sbírka: Zimní zahrada

V dubnovém průvodu bují
duby v doubravě
přišlo sem jaro jež otevírá
lidem i ptákům rty plné písní
Přesto jaru sluší
průsvitné šaty větru
a stříbrné třásně deště

Hned po dešti voní
sterilní ulice
po níž kráčí lidé
jak drobné kaňky
v pijáku světa
a voda z nebe smývá
sivý popel z vlasů tvých

Na jaře, když netrpělivý máj
postává blízko vrat
na keři zebou
sněhové koule kalin
jako by vítr vzpomínky
na zimu neodvál
Autor Petr27, 28.04.2023
Přečteno 141x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když zima odešla v tísni. Máj s bystřinkou písní.

29.04.2023 01:37:11 | šerý

krásné :)

29.04.2023 13:19:40 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí