Slunce a měsíc

Slunce a měsíc

Anotace: ...

Slunce na obloze v plné síle vychází,

jeho paprsky náš svět zahřívají

S jasnou a ohnivou energií svítí,

jeho paprsky zeměkouli osvětlují

 

Měsíc se na nočním nebi objevuje,

jako stříbrný odlesk temnou krajinu osvětluje

S tajemnou a jemnou září svítí,

romantiku a klidnou atmosféru vytváří

 

Slunce je symbol života a energie,

sílu a naději pro každý den nám dává

Měsíc je symbolem tajemna a intuice,

klid a možnost zastavit se a naslouchat nám přináší

 

Slunce a Měsíc, dva protiklady v harmonii,

jako strážci nebeského světa jsou

Slunce temnotu zahání a světlo přínáší,

Měsíc nám umožňuje odpočinout si a snít

 

Společně krásný kontrast na obloze tvoří,

připomínají nám, že v životě je prostor pro obojí

Slunce nám cestu ukazuje a energii posílá,

Měsíc nám prostor pro naše pocity dodává

 

Slunce a Měsíc, dva nebeští průvodci,

kteří nám krásu a harmonii vesmíru připomínají

Jejich zázrak obdivujeme a děkujeme jim za to,

že nám denně světlo dávájí

Autor Misha, 03.09.2023
Přečteno 102x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, Fialový metal, Psavec, Bufik, cappuccinogirl, MatyhoZmaty, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zase si z toho vycucnu to, co mne nejvíc oslovilo... slunce a měsíc jako dva nebeští průvodci... protiklad v harmonii... moc krásně přemejšíš o tom, jak to chodí tam nad náma, Míšo:-)

03.09.2023 20:19:14 | cappuccinogirl

dost často o tom přemýšlím, jak to tam nahoře v nebi vypadá, jak to tam chodí, atd., jednou se tam nahoře všichni třeba sejdeme, kapučínko:-)

03.09.2023 20:22:06 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí