Sahara

Sahara

Anotace: ...

V dálce se písečné moře táhne,

kde slunce svým žárem zem zahřívá

To Sahara, kde život je tvrdý,

ale krása přesto věčně zůstává

 

Písečné duny se jako vlny vlní,

vítr je do tvarů jemně vyfoukává

Horký vánek se přes ně proplétá,

slunce nad krajinou slavně září

 

Kam oko dohlédne, jen písek a písek,

v podivuhodné tvary se mění

V nehostinném světě se oázy zelenají,

kde život v odloučení se přežít snaží

 

Tu a tam stopy zvířat jsou viditelné,

vodu a potravu se najít snaží

Jejich odvaha a síla je obdivuhodná,

v této nekonečné oblasti jsou hrdinové

 

Sahara je krásná, ale nebezpečná,

svou přírodní silou nás pokořuje

Ale přesto je to místo plné tajemství,

která dobrodruhy a cestovatele láká

Autor Misha, 04.09.2023
Přečteno 104x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí