Berkana

Berkana

Anotace: K oslavě rovnodennosti

Věčný obzor znachověl

co písně text se rozezněl

po nebi štětec taneční

to výraz změny tradiční 

 

Obraz nebe modro-rudý

schovával se v podvědomí

žárem ohně probuzen

vstupuje v tu bájnou zem

 

Pro tu změnu srdce pěje

přeradostné epopeje

v záhonu tam duše vzrůstá

myšlenkami, kouzly zhoustlá 

 

Hořkosti a všechen svár

přiložen by oheň plál

rovnováha dosažená

jako výheň rozpálená

 

Nadále jdou ruku v ruce

záře Slunce a Měsíce

a s galantní noblesou

Noc a Den si rovni jsou

Autor Mikuláš_Pine, 26.09.2023
Přečteno 73x
Tipy 12
Poslední tipující: ukrytá v máku, Bufik, CULIKATÁ, Žluťák, IronDodo, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky Ti to rýmuje... :).

26.09.2023 22:56:04 | ukrytá v máku

Pěkné

26.09.2023 22:04:19 | Bufik

Hezké, líbí se mi.

26.09.2023 20:20:12 | CULIKATÁ

už aby byl zimní slunovrat a den se zase natahoval

26.09.2023 14:09:35 | Admirál

Potěšilo

26.09.2023 13:36:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí