Momentky-II

Momentky-II

Anotace: Z vycházek do přírody. :-)

 

Hladina                                                               P+P

Pod námi                                                             Palouk

ranivě připravená                                          a na něm pavouk

nést pozdní samozřejmosti                                 a jeho sny

doplula tiše ku břehu                                  na trnech šípku vyšitý

smetánky zamávaly slunci                              v hedvábný vzor

a den se vzdálil o něhu                                     stříbrnou nití

z nachově promlčených ztrát                    a každý tvor který se chytí

                                                                          odpadá

 

Zpívající strom                                                Rampouch

Nejiskří jen mihotá                                      Slamění sobi na zemi

nad vodou jménem Osiřelá                          skřípání v kostech hlas

proměněný v jinotaj                                   odřený o dech zdá se mi

se stříbrnými vlasy                                        být plný střepů zas

popelavý sirota                                           navlhlý v očích ledu řek

ach můzo věkem otupělá                                     já pichlavý 

kterak uchopíš                                                      ach vím

že je ti jinohlasý                                      sklář tenký tenký na pohled

                                                                    jak ubývá mu stín

 

Autor RadoRoh, 03.11.2023
Přečteno 124x
Tipy 21
Poslední tipující: martinaV, mkinka, Dreamy, Sonador, Bufik, IronDodo, J's .., o3_gambit, Ophelia81, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty teda umíš krásně zachytit...:-)

13.12.2023 13:55:47 | Dreamy

Tyhle momentky jsou krásný... moc hezky do veršů tepeš, co vidíš kolem sebe.

03.11.2023 17:35:42 | cappuccinogirl

Krásná lyrická procházkA

03.11.2023 17:20:08 | Anfádis

že by? Poezie :)

03.11.2023 16:45:54 | nehledaná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí