Z nebe pláče déšť

Z nebe pláče déšť

Anotace: ...

Z nebe pláče déšť na zemský plášť,

příroda ho potřebuje, je jeho živná vášeň

Kapky se na stromy a květiny snáší,

život a krásu naší země posvátné obnovuje 

 

Déšť jemně jako houslový zvuk sestupuje,

období naděje a nový rozkvět zvěstuje

Pole, lesy a zahrady zalévá,

křišťálovou vodou každou píci napájí

 

Jako slzy nebes naší duši hladí,

přináší úlevu a smývá bolesti

Procházím dešťovými kapkami a naslouchám,

jak vyprávějí příběhy minulosti a snů 

 

Déšť náramně vzduch očisťuje,

život užitečným bytostem v polích daruje

Díky němu se můžeme radovat ze zdraví,

na zahradách květy nezištně rozvíjejí se v lilii i růži 

 

Z nebe pláče déšť, jeho slzy jsou poklad,

posel příslibu obnovy a vykoupení

Nechme se zalít jeho osvěžující silou,

uctívejme jeho dar, který nám byl od Boha vložen do péče

Autor Misha, 10.11.2023
Přečteno 79x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, zde.neck, Bufik, cappuccinogirl, IronDodo, o3_gambit, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Déšť příroda potřebuje.

11.11.2023 00:03:43 | Psavec

déšť příroda potřebuje, protože bez něho by nic na zahrádce nerostlo, kdyby z nebe nepadal déšť, nebyl by žádný život na Zemi...

11.11.2023 00:11:40 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí