Okouzlující Zima

Okouzlující Zima

Anotace: ...

V bílém plášti zimní nocí se rozjasní,

když do krajiny ledovou vstoupí

Křišťálovými prsty na stromy hladí,

zima přichází, její krásu si dosyta prochází

 

Sníh padá lehce, jako pusinky z nebe,

zemi pláštěm čistoty pokrývá

Stopy našich kroků se za námi ztrácejí,

v tomtéž okamžiku, kde i starosti

 

Příroda se v klidu zahaluje,

všechno zpomaluje jakoby v transu

Šepot větru nese tichý příběh,

zima je tu, jasným znamením svátečního času

 

Zvonky zvonečků oznamují blížící se svátky,

radost a hřejivost se ve vzduchu nese

Děti staví sněhuláky a hrávají si na sáňkách,

zima přináší radost a vzrušení všeobecné

 

V domovech ohně plápolají,

oteplovací nápoje duši hladí

Vůně punče a skořice se v prostoru šíří,

zima zábavu a chvíle požitků přináší

 

I přes chlad zimní v sobě krásu skrývá,

když ledovými oky krajinu ozdobuje

Ať srdce tepá v teple, radostně zpívá,

zima je časem těšení a vzpomínky buduje

 

Tak vítáme zimu s otevřenou náručí,

její dny s úsměvem na tváři procházíme

Nechme se unášet jejím kouzlem, veselím,

zimní dobrodružství se těšíme, zimní pohodu si užíváme

Autor Misha, 30.11.2023
Přečteno 98x
Tipy 8
Poslední tipující: Niška, Kubíno, cappuccinogirl, Žluťák, IronDodo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sníh padá jako pusinky z nebe... to je snad ten nejsladší příměr, jakej jsem kdy četla... a úplně mně dostal... mňam :-)***

30.11.2023 10:33:04 | cappuccinogirl

Tvůj komentář, Tvoje řádky vždy mě potěší, jsem ráda, že se líbí:-)*

01.12.2023 20:53:52 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí