Babí léto

Babí léto

Anotace: .. je tu za chvíli

Zítra se snese k zemi první list.
Bronzově se ve svém skluzu zaleskne,
dvakrát se v podvečeru otočí,
k zemi smutně padne.
Slzy ti vstoupí do očí,
ukápnou na zem,
jako ty letní věty.

Bronzovím a zlátnu
a zima přijde pozítří.

Zas budou ptáci odlétat,
teplu vstříc do dálav.
Pak kostelem se rozhostí ticho
a jen zvenčí sem tu a tam
dolehne křik dětí
spěchajících do školy.

Mé léto, zezlátlo a já bronzovím.
Autor Rendy, 09.08.2004
Přečteno 1145x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí