Kdo víc

Kdo víc

Anotace: ...

 

doplul jsem k Ústí tajemného moře
živáčka nevidím jen hustý les
po stranách otvírá svou náruč údolí
v korunách hnízda
chci se vznést

letět a z výšky oddat se novým
těm dříve neviděným odrazům
odlesky slunce zlomené vedví
mistrovské inspiraci
..obrazům

první krok pevná zem cizí vůně
myšlenky touhy srdce dokořán
všechno co seberu v náručí poberu
všechno si do kapes
naschovám

je to tak nové je to tak cizí
a já se v úžas propadám
nevadí neřeším zásoby mizí
kdo to ví pochopí
dál půjdu sám

brodím se v přítmí marně se snaží
paprsky poodhalit křivky konturám
hladina kořenů život tak cizí
poslední nádech
prohrávám

dál už to není zde písmo končí
deník se v trávě pojal v pláč
navlhá kroutí se inkoust se drolí
Flóra vše ovládla
hlavní hráč

 

 

 

 

Autor poeta, 17.12.2023
Přečteno 111x
Tipy 12
Poslední tipující: Lesní žínka, narra peregrini, o3_gambit, Marťas9, šerý, Psavec, cappuccinogirl, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky se putovalo tvou básenkou, i když konec je smutný...

17.12.2023 23:57:46 | cappuccinogirl

On je vlastně otevřený
místy trochu opeřený
a ke konci obzvlášť tiše
nadějí to celé dýše

18.12.2023 00:30:53 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí