Vzpomínky na zimu (která nikdy nebyla)

Vzpomínky na zimu (která nikdy nebyla)

Sněží
v nehybném vzduchu
Horkovzdušné balóny
létají a padají
a explodují
v nádherných barvách neznáma
Paničtí harlekýni a pieroti
     se sebevražednými sklony nebo myšlenkami
na útěku před sebou samými
Blázni kteří
pochopili svět

Písčité blány a nevěsty, co chodí po vodě
si den co den podřezávají žíly
tisíckrát
že už jim všechna krev vytekla...
Zvláštní
A ty děti to mají tak rády
To znavené umírání perleťových dam

Celý svět zbledl z toho podivného smutku
jenž pohřbil zas
Možná mu zrudly oči od pláče
A možná to jsou omrzliny
Protože
zamrzá

Autor Acortai, 22.01.2024
Přečteno 72x
Tipy 8
Poslední tipující: RadekČ, Psavec, cappuccinogirl, Ophelia81, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je tak silně opravdový, že z toho fakt mrazí...

22.01.2024 22:34:26 | cappuccinogirl

Díky

23.01.2024 21:42:16 | Acortai

To je mrazivě krásné, sugestivní...

22.01.2024 22:23:47 | Ophelia81

Díky

23.01.2024 21:42:06 | Acortai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí