A slyší hlásek

A slyší hlásek

Anotace: ~~~~~(*o*)~~~~

........................
~~~~~~~~~
Hopsá si zajíček přes políčko
a slyší hlásek,“ách matičko“
u keře se šípky zůstane stát
nastraží ouška.Chce poslouchat.
Tam bručí čmelda nad jetelíčkem
nektar si vycucne svým sosáčkem
při cucání konečně ztich
a zajíc to volání hned slyší líp.

Někdo zas volal si svou matičku
zajíc se zahleděl do keříčku,
v jedné pavučině motýl pláče
zajíc je dobráček.Hned tam skáče.
Motýl mu děkuje na ouško sedne
zajíc s tou ozdobou chvíli se nehne,
v šípkových růžích to byla podívaná
pavouk tam zuřil prý až do rána.

~~~~~~~
Nad loukou motýli vesele lítají
na lepší trávu zajíce volají,
zajíc si pošmákl blaženě pak leží
a všem je nádherně,o to tu běží

~~~~~~~~~~~~~

........................

§§§§§§§§§§§§§§§

Autor Květka Š., 30.01.2024
Přečteno 65x
Tipy 12
Poslední tipující: Pacik, zde.neck, Ondra, IronDodo, Psavec, Žluťák, Rafinka, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera!

30.01.2024 17:15:24 | Rafinka

Tolik krásy.

30.01.2024 14:35:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí