Na horách

Na horách

Anotace: vzpomínka na zimu

Vítr proměnil se v zimní dech

Co hraje si píseň skučivou

Chodník v kluzavku změní hned

Rampouchů praskot v píseň nevinnou

Vločky s ním tanec šílený tancují

Dech s párou mísí se

Když zemi krásou svou okupují

až s mrazem spojí se

to zima našla si cestu k nám

teď vládne městům i pustinám

a za oknem svět tak změní se

v bílou krásu, ve třpytu měsíce

pohlédni na ni, člověče

až z města vyjedeš tam….

Autor Aramgad, 20.02.2024
Přečteno 107x
Tipy 18
Poslední tipující: Pacik, jort1, Ondra, o3_gambit, Emily Říhová, IronDodo, Marťas9, Chane, Frr, Marten, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná originální básnička.

20.02.2024 15:33:46 | mkinka

Děkuji moc. potěšilo

21.02.2024 09:44:16 | Aramgad

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí