Príchod jari

Príchod jari

 

 

 

                      PRÍCHOD JARI

 

 

 Slniečko už zúbky cerí, 

 na teba sa zhora škerí.

 

 Šťastím ty len stále žiar, 

 úsmevom vítaj došlú jar.

 

 Tak neváhaj a bež ty von, 

 kašli na ten večný zhon.

 

 Pri jazierku v prírode 

 zastavíš sa na chvíľku, 

 nevenuj sa robote, 

 príď na inú myšlienku.

 

 Veď vo vzduchu vôňa kvetov 

 šíri sa nám krajinou, 

 tak kochaj sa tou krásou svetov

 čo skrýva sa za dedinou.

 

 Farbami to všade hýri, 

 tráva sviežo zelená, 

 na stromoch si driemu výry, 

 rastie pestrá kvetena.

 

 A na lúke za lesom 

 žblnká horská bystrina, 

 máš ju rovno pod nosom, 

 delí ťa len dolina.

 

 Na chvíľu si pri nej sadneš 

 a zasnený zadriemeš, 

 po hodinke sa znovu nájdeš, 

 naspäť domov poberieš.

 

 Jari navždy patrí sláva, 

 vážme si to, že je tu, 

 veľmi veľa všetkým dáva, 

 šírme túto osvetu.

Autor Peter35, 04.03.2024
Přečteno 86x
Tipy 10
Poslední tipující: Žluťák, Psavec, Vivien, Marťas9, mkinka, Chane
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak se přidávám k osvětě :-)

04.03.2024 12:11:10 | Vivien

Super, tak šírme spolu.

01.04.2024 14:30:31 | Peter35

Potěšil jsi. Péťo.

04.03.2024 09:23:13 | mkinka

Teším sa, že básnička potešila.

01.04.2024 14:29:26 | Peter35

Máš priveľmi zvláštní duši.Jsi neobyčejný :-) Ta Tvorba je dušechvějně nádherná.

04.03.2024 08:53:17 | Tóny duše

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí