Moravský kras

Moravský kras

Anotace: nedaleko Blanska.

Moravský kras.

Skály, jeskyně, průrvy i pukliny.

Říčka Punkva si razí cestu svou

padá pak náhle do hlubiny.

Teče si zemí tajemnou

jeskyní v podzemí.

 

Propasti lesem k procházce tě zvou

Macocha největší pak z nich.

To úžas z výšky na mě dých

s jezírkem u dna v hlubině.

 

Krápníky v jeskyních mají svůj čas

mohutné u stropů visí jen nehybně.

To obdiv i úžas budí pak v nás

ticho a klid, čas se tu zastavil v nulté hodině.

 

Lesní to zátiší

v téhle té krásné krajině

pocit tvůj umocní.

Na vždy pak znát

do skonu posledních svých dní

tuhle tu krásnou krajinu.

 

Ten krásný Moravský kras...

 

Autor Paulín, 30.03.2024
Přečteno 45x
Tipy 10
Poslední tipující: Marťas9, Psavec, IronDodo, Žluťák, Marten, Frr, martinaV, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To muselo být zajímavé i náročné.

30.03.2024 07:07:16 | Paulín

Líbilo se jí to.

30.03.2024 07:14:49 | mkinka

Ano,tam švagrová dělala průvodkyni.

30.03.2024 07:03:56 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí