Puntovický rybník

Puntovický rybník

Anotace: Nyní se jmenuje Ponětovický, je v obci Ponětovice, dříve se říkalo Puntovice nedaleko Brna. Humorné potěšení.

Žáby si u vody kuňkají

v rákosí něco se chystá.

Zvídavým pohledem potají

sleduji záhadná místa.

 

Sluníčko pálí si v červenci

teplá je voda jak káva.

Dívčina svléká se na kraji

kde je jen nejlepší tráva.

 

V Evině rouše si nožkou svou

zkouší pak jaká je voda

hodinky tikají na druhou

tělo se koupeli poddá.

 

Líbezný pohled já uviděl

té krásy okolo více

žabákům boule se dělají

kvákáním trénují plíce.

 

Sluníčko zapadá za obzor

leskne se stříbrem ta voda

dívčina koupelí svlažená

odchází jaká to škoda.

 

Cestou pak odcházím potěšen

z krásy té přírodní tůně

oddán té vzpomínce před chvílí

srdce mi po lásce stůně.

 

Ach ten Puntovický rybník...

Autor Paulín, 07.04.2024
Přečteno 45x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, Žluťák, Frr, martinaV, Tomcat, Psavec, mkinka, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji. V Četnických humoreskách se taky mluvilo o Puntovicích.

07.04.2024 21:31:40 | Paulín

To je super.

07.04.2024 21:26:37 | mkinka

Tak tohle je spíš takové svádivé potěšení:-) Polechtals smysly, příteli, tímhle báseňkovým večerníčkem s hvězdičkou:-)*

07.04.2024 21:24:24 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí