Krkonoše

Krkonoše

Anotace: moje oblíbené pohoří.

Mé milé krkonoše!

Tak úchvatné!

Cestičkou jít až k prameni Labe

lodičku z kůry poslat vodou.

Poslat vodou dolů přes kameny

dál, jen dál k moři.

 

Kochat se pohledem na Labský důl

z té výšky motá se mi hlava

nádherné chvíle v skutku mít

v duši bázeň, obdiv, mír i klid.

 

Sejít pak cestou dolů ze skal

k vodopádům řeky Labe, nádheru vnímat

ticho ctít, zavřít oči, 

nikoho neproklínat

mít svůj klid.

 

Jít pak dál cestou do údolí

kolem vody, kolem peřejí a obřích hrnců

cestičkou pak ke Krakonošově zahrádce.

 

Sojka nad hlavou pak ukáže ti cestu

kolem bylin, cítit jejich vůni

kolem obřích hub

vše krásné, tak voňavé

v mechu si usednout

vnímat ptačí zpěv, jejich trylky, štěbetání

písně nekonečné.

 

Zaujatý jejich hrou

vznést se až k oblakům blaženosti

Boží síly, Boží oddanosti a krásy.

 

Tak děkovat za tuto krásnou zahrádku

zahrádku nádhernou.

 

Za vskutku krásné Krkonoše...

Autor Paulín, 10.04.2024
Přečteno 43x
Tipy 11
Poslední tipující: zase já, Kan, cappuccinogirl, Žluťák, Psavec, mkinka, Tomcat
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krkonoše... cítím Krakonoše

12.04.2024 01:32:23 | Robin Marnolli

Za tohle dílko opravdu moc děkuji... mile mi dýchlo do tváře:-)*

10.04.2024 21:42:50 | cappuccinogirl

Krása a milé i ze srdce.krkonosky národní park je krásný a já jako dítě přemýšlela,co je to KRNAP a už po létech vím ten taj.

10.04.2024 21:10:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí