Jizerky

Jizerky

Anotace: jsou malé, ale taky moc krásné.

Vy - nádherné Jizerky

s cestou kolem skal.

V denním žáru

lesem kdopak by pospíchal.

 

Užívat si stromy, kapradí

houby, zpěv ptáků

ticho, vůni lesa.

 

Potůčkem projít, jeho vodou

chladivou a průzračnou

osvěžit si tělo.

 

K vodopádům Mumlavským až jít

kaskádami, kolem břehů

poznat tu sílu vody,

její hloubku, dravost.

 

S pěnivou vzpomínkou kráčet dál

přes obří balvany jít,

kolem skal

kde v hnízdech svých

střeží lesní klid ti orli vzácní.

 

Vskutku krásní

ve výškách oni s větrem si hrají o závod

až vzhůru do oblak se nesou

strážci nebes

Boží ptáci co čas svůj nemarní.

 

Jsou tu stále až do posledních svých dní

střeží tuto krajinu 

krajinu lesů vod i skal.

 

Krajinu krásnou.

Tu krajinu Jizerských hor...

Autor Paulín, 11.04.2024
Přečteno 38x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Kan, Tomcat, mkinka, Marten, Žluťák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé,ty mám také ráda.

11.04.2024 21:45:11 | mkinka

Kdopak by je neměl rád, všude je moc krásně, na všech našich horách.

11.04.2024 21:49:37 | Paulín

Ano

11.04.2024 21:51:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí