Podyjí

Podyjí

Anotace: Kraj kolem řeky Dyje.

Kraj vody

tiché lesy

slunce, klid

ptáci v povětří

vůně lip, květin, blatouchů.

 

Divoké včely, bzukot jejich

v lesích kolem Dyje.

Tu krásu, mrak černý

jen těžko skryje.

 

Slunce vyjde po stínu tmavém.

Prozáří se voda, lesy, ožijí ty pláně

brouci, ptáci, vše tak milé.

Slunce vrhá stíny na hladinu.

S vodou línou u břehů kachny si plavou.

 

Ticho, mír, klid

tak krásně tu je.

Teplo, milo, 

tak sladce s vůní kraje.

Kraje jižní Moravy.

 

Kraje Podyjí...

Autor Paulín, 18.04.2024
Přečteno 34x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Pacik, Žluťák, zase já, Psavec, Tomcat, Kan, mkinka, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přijedu.
Chci se také kochat...

18.04.2024 22:19:49 | Robin Marnolli

Moc pěkné a voní přírodní romantikou.

18.04.2024 18:54:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí