Óda na Země žal

Óda na Země žal

Anotace: První matkou byla ta, která nás stvořila! Proč ji teď chceme zabít?..prosím také o komentáře, děkuji...

Nad střechami mraků svítíš
Křídla lehce popálená
Kdo naučil tě létat?

Pod okapem rybích šupin sníš
Kůže vrásčitá a vláčná
Kde vzala se tvá první vlna?

V kamnech sopek žhavě topíš
Nad komínem žádný popel
Když po Tobě šlapou, tiše mlčíš.
Jak získalas tu sílu?

"Země!"

Z oken mého nitra foukáš
V dlaních rozplyneš se
"Matko!"
Co teď zbude ze mě!?

/Slunce roztaví tělo v popel,
řeka ho splaví do Tvých útrob/

Z Tebe i můj popel vzešel.
Kdo dal mi tě myšlenko?

"Má Země!"
Autor Dixie Bechert, 18.04.2007
Přečteno 303x
Tipy 2
Poslední tipující: Kačerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pochopil jsem fundament básně: Matku ZEMI!

06.09.2007 21:37:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí