Violka a svlačec

Violka a svlačec

Anotace: Opět květinková.

U plotů svlačců se dusí
stébla trav
ostřic, bojínků a jílků
a maceškové oči violek
si tiše promítají
obrazy seschlých stvolů bezvládných.
Violko,
jsi ještě malá panečnice!
Skryj stonek květů svých
před laskavými dotyky
něžných kalíšků
silného rytíře bílých barev,
ať nezradí Tě
touha Tvá.
Autor Jan Urban, 15.08.2004
Přečteno 762x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsáno inspirováno biodiverzitou...

20.07.2010 09:08:00 | Ing. Václav Kovalčík chce zlepšit svět.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí