Déšť

Déšť

Anotace: O zaprodané duši.

Zaprodal by duši za tu trochu deště.
Být na poušti a sám je opravdu těžké.

Není chamtivec. Podělil by se deštěm.
Od půlnoci do tří a pak klidně ještě.

Může být světový, evropský i náš.
Hlavně ať už prší, než vyprší mu čas.

Hází jednu, druhou a pak třetí šestku.
Čeká na znamení šelmy – ve slávě a lesku.

Zaprodal by duši za tu trochu deště.
Ale udusit se pískem? Takhle umřít nechce.
Autor Vilém, 25.01.2015
Přečteno 557x
Tipy 4
Poslední tipující: Martin Šimeček, jitka.svobodova, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak se dá napsat 99 básní? :-)

30.01.2015 21:58:57 | Martin Šimeček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí