Zima

Zima

Anotace: Stane se...

Ubil jsem kladivem - ubil jsem anděla
Deset ran kladivem - doprostřed - do čela
Peří se mu svezlo z křídel až k podlaze
Zazpíval naposled - pak skončil neblaze

Měl oči z fialek a vlasy ze slámy
Tělo jak z mramoru zrozené horami
Teď jeho krásná tvář krví je zbrocena
Čelist i jeho leb je údery zhroucena

Široký obtisk měl ve sněhu - v prašanu
Trnovou korunu z krve nasazenu
Snad jednou odletí do Nebe - nahoru
Nebude muset hnít zde dole - v hororu

Neuzří nikdy už jabloně ctnostný květ
Opustí na věky surový a zlý svět
Možná měl svatozář a lyru s oblakem
Možná měl kravatu a manžetu s oblekem
Autor Ravena Lupus, 04.02.2019
Přečteno 481x
Tipy 2
Poslední tipující: J.Karasová, JSJ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nevím, něco mi tam na té manžetě s oblekem vadí..ale jinak se mi líbí-škoda anděla

04.02.2019 14:24:39 | JSJ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí