Posel noci

Posel noci

Anotace: Spirálou se dolů snáší, Zas když noc mi brání spát, Ona zná ten důvod, Je to posel dobrých, špatných zpráv...

 

Spirálou se dolů snáší

Zas když noc mi brání spát

Ona zná ten důvod

Je to posel dobrých, špatných zpráv?

 

Nevím, co mi říká, bázeň střídá strach

Možná ta němá slova, měl bych vážně brát

 

V bouři krizí, najdi vůli žít

Stačí krok, ze dna se odrazit

Stoupat vzhůru na jeden dech

Až tvář ti protne paprsek

 

Prý světem dlouho bloudí

Ráda střídá šat

Život ta šelma dravá

Je to přítel nebo kat?

 

V bouři krizí, najdi vůli žít

Stačí krok, ze dna se odrazit

Stoupat vzhůru na jeden dech

Až tvář ti protne slunce paprsek

 

(Hanuš Šparlinek, 5.3. 2021, cover)

 

https://www.youtube.com/watch?v=s0gETWzWHOU

 

 

Autor Hanuš, 05.03.2021
Přečteno 301x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Marten, jenommarie, blues
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...napsáno pěkně...ale v bouři krizí nedá se žít...chce to klid...;-)

05.03.2021 16:59:39 | Marten

Pravda...díky moc za přečtení. Přesílil jsem význam. Zkusím to ,,zreálnit" změnou jednoho slova

05.03.2021 19:16:46 | Hanuš

...jo, ted je to i obsahově smysluplnější...jinak pěkný...;-)

06.03.2021 16:09:45 | Marten

děkuji moc za pročení. Jsem rád, že potěšila

16.03.2021 13:01:22 | Hanuš

Pěkná báseň
a paprsky Sluneční
už svou sílu
pomalu sbírají.*;)

05.03.2021 16:50:16 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí