Centrifuga

Centrifuga

Anotace: Centrifuga tryskem stoupá, Strojvůdkyně se povážlivě houpá, Chtěl jsem vyhnat tíseň, zahnat nudu, Nevěděl, jak trpce vězněn tu budu, Lunapark ve švech přímo praská, Už motá si mě, motá jednosměrná láska

 

Ta ženská se smíchem chlapa

Těžkou nohou zas na pedál šlápla

Vodku z láhve přímo pije

Ví, že přišla ta chvíle

 

Jsem tu sám, můj svět se zbořil

Do plezíru naději jsem vložil

Lunapark ve švech přímo praská

Ptám se, komu chybí láska?

 

Centrifuga tryskem stoupá

Strojvůdkyně se povážlivě houpá

Chtěl jsem vyhnat tíseň, zahnat nudu

Nevěděl, jak trpce vězněn tu budu

Lunapark ve švech přímo praská

Už motá si mě, motá

Jednosměrná láska

 

Roztáčí mě, prý ať je mi zima

Sní, že nabídne mi lepší klima

Pár šlágrů na kavalci v maringotce

S páskou na očích vodit si mě bude sladce

 

47. jízda

Odstředivá síla drtí moje plíce

Amor otráveným šípem zasáhne i srdce

Světský polosvět mě láká

I ta žena, co básníka mění na žoldáka

Lunapark ve švech přímo praská

A nocí zní smích a bizarní láska

 

(Hanuš Šparlinek, 21.1.2022)

 

 

Autor Hanuš, 21.01.2022
Přečteno 153x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ještě že není ve střelnici šmahem. Vystřelila by ti srdce... samopalem*

Zajímavá a hravá. Pobavils*

21.01.2022 20:07:20 | šerý

Ráda jsem se zastavila. ST.

21.01.2022 18:20:24 | mkinka

děkuji

08.05.2022 17:46:00 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí