Tak si běž

Tak si běž

Anotace:

Tak jako úplně každou sobotu

když nemusím na pánské - na robotu

opravuji své vetché oblečení

pravidelně v tuto dobu denní

 

Tak palčivě zakouším drsnost kraje

věz - na víčkách mi slza smutku taje

víc než deset let za minimální mzdu

obracím korunu - ba klaním se stům

 

Z dětství vím že stovka měla váhu

dnes však ani přes usilovnou snahu

nekoupím více než rohlíky a chleba

dovolit si dobrý sýr - co tě nemá!

 

Ach propadáme se do prazvláštních běd

já řku - byl a stále je - roztodivný svět

jako mým předkům i mi do života

vkrádá se - krouží kolem mě - žebrota

 

Příliš často je dědičná chudoba

sláma v botách zcela se neschová

za ctnostná gesta - vybrané chování

za skloněnou hlavu - výraz pokání

 

Hleď - po čtyřech letech se z plakátů

smějí lidé v šatech z brokátů

právě stojí o můj jedinečný hlas

Prý když zůstanu stranou - půjdu se pást!

 

 

Autor kudlankaW, 24.09.2022
Přečteno 201x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, Lioness, Emily Říhová, Vivien, Fialový metal, Marten, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí