Ctitel ladných pohybů

Ctitel ladných pohybů

Anotace: …kozorožce

Přesměrovat pozornost

odklonit na čas mysl

podnětů je víc než dost

nemyslet má svůj smysl

 

Věz dostalo se mi cti

nadmíře vrchovaté 

Ni úskokem ani lstí

při všem co je mi svaté

 

Býval jsem ctitelem žen 

kdeže jsou "nulté" sněhy 

tvary pohnut - rozechvěn

stál jsem o náručí něhy

 

I když jsem sedával v parcích

v klopě míval květ růže

stejně to měli starci

což snížilo šanci u žen

 

Seznal jsem v zákulisí

všeho moc takřka škodí

Mít sličné - kdo zvolí si

toliko blahorodí

 

Náleží jen vrchnosti

panstvu tedy rozuměj

Ono stírá pel ladnosti

obvykle - děj se co děj

 

Dívky byly za svědky

proto též o nich dnes píši

tancem jaté baletky

žasem dech se mi tišil

 

Mužské srdce zaplesá

moje však o mnoho méně

bylo jich stopadesát

při vší té úctě k ženě

 

Autor kudlankaW, 23.01.2024
Přečteno 102x
Tipy 14
Poslední tipující: Fialový metal, kozorožka, Anfádis, Marten, Frr, Psavec, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Půvabná tak jako balet sám :-). A je v ní kousek tvé milé duše, jako vždy Márty ;-)
Děkuji za věnování. Krásný den Ti přeji :)

24.01.2024 06:21:18 | kozorožka

Rád milá V.

Slunečné odpoledne Ti přeji.

divadelník

24.01.2024 15:11:37 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí